<- Tillbaka till Historik

Mister Ernest

Sommaren 2011 återuppstod ett klassiskt sommarnöje i Stockholm när Teater Iris satte upp Oscar Wildes världsberömda komedi "Mister Ernest" ("The Importance of Being Ernest") på Konditori Lyran i Bredäng. Premiär 4 augusti.

Mister Ernest handlar om ungkarlarna Jack och Algy, som för att vinna sina hjärtans damer Cecily och Gwendoline båda utger sig för att vara Ernest - samme Ernest. Det är förväxlingar, komik - och Oscar Wildes genialiska dialog. Mer om handlingen

 

Regi: Patrik Bergner.

I rollerna: 
Ellen Bredefeldt: Gwendoline Fairfax
Claes Hartelius:  Dr. Chasuble / Lane / Merriman
Anne-Lie Hedin: Miss Prism
Björn Holmér: Jack Worthing
Frida Liljevall: Cecily Cardew
Anders Menzinsky:  Algernon Moncrieff
Niclas Pajala: Lady Bracknell

Kostymör: Gabriella Dinnetz
Producent: Anna Tersmeden
Översättning: Gustaf Linden

När och var?

Läs vad pressen tyckte! ->

Premiär: 4 augusti. Totalt 25 föreställningar sommaren 2011.
Spelades på: Konditori Lyran i Bredäng. Vägbeskrivning.

Pressbilder

x

Handlingen i Mister Ernest

Mister Ernest" kretsar kring två unga gentlemän i 1890-talets England som båda har valt att tänja på sanningen lite för att skapa spänning i sina liv.

Jack Worthing har hittat på en förfallen bror, Ernest, som han använder som ursäkt för att kunna lämna sitt tråkiga lantortsliv och besöka sitt hjärtas dam, Gwendoline i London.

Algy Moncrieff lånar i sin tur namnet Ernest, för att kunna åka till Worthings lantgods och ta sig en titt på dennes myndling, den unga och vackra Cecily.

Lögnerna drivs till sin spets när alla fyra helt plötsligt befinner sig samtidigt på landet och det står klart att det är för många, men samtidigt för få "Ernest. Och inte blir det mindre komplicerat av att Lady Bracknell, Gwendolines moder och tillika Algys faster, är en mycket egensinnig dam med bestämda uppfattningar om både det ena och det andra, och inte minst om vem som kan gifta sig med vem.

Följ oss i sociala media:   Instagram