<- Tillbaka till Historik

Tribadernas Natt (2007)

Teater Iris hade premiär på Tribadernas Natt av P.O. Enqvist den 26 april 2007. Spelplatsen var Berns teaterscen, i samma hus som Strindbergs mytomspunna Röda Rummet ligger.

"Iris spelar ystert, lekfullt och väl denna moralitet om konsten som tjuveri och ventil" (Lars Ring, SvD - läs hela recensionen här)

Regi: Mathias Lafolie
Skådespelare:   Patrik Bergner (August)
Frida Liljevall (Siri)
Joel Lundgren (Viggo)
Karolina Rahm (Marie)
 
Producent: Magnus Dahl
Scenograf: Pia Davidsson
Musik: Dan Wistedt
Kostym: Sanna Nyström
Sufflöser: Malla Lindahl
Joanna Dahlgren

Pressbilder

x

Frida Liljevall

Frida Liljevall har frilansat som skådespelare sedan 2007, samma år som hon grundade och blev konstnärlig ledare för Teater Iris. Hon är utbildad vid Kulturama samt The Lee Strasberg Theatre Institute i New York.

Frida har spelat revy, barnteater, komedi och drama. Hon har bl.a. spelat horror ghost i onlinekultspelet Hotel 626 som vann pris i Cannes 2009. Hon har spelat Nonno i "Mio min Mio", Andres Lokkos fru Aina i "Drömmen om Herrön" och Viola i "Trettondagsafton".

2013 spelade Frida bl.a. Kattis i "Efter Passionen" i regi av Mathias Lafolie. 2014 är Frida aktuell i "Bad News" som är en del av en kortfilmsantologi, producerad av Njuta Films/Intrig Film. Frida arbetar även som framförande-coach för professionella talare.

frida@teateriris.com

Tel. 073-913 48 67

Följ oss i sociala media:   Instagram