<- Tillbaka till Historik

Trettondagsafton (2012)

När Teater Iris 2012 återvände till Konditori Lyran för en andra sommar var det med Shakespeares färgsprakande komedi Trettondagsafton. Premiär 2 augusti och återigen var det ett nästan trettiotal täta, skrattfyllda och välbesökta föreställningar tills höstkylan sänkte sig och vi avslutade säsongen.

Trettondagsafton är Shakespeares livsbejakande komedi om ombytta roller, gränslös kärlek och vår rätt att vara vem och vad vi vill.

 

Regi: Patrik Bergner.

I rollerna: 
Frida Liljevall: Viola / Sebastian
Bo G Lyckman:  Tobias Raap
Dick Eriksson: Andreas Blek af Nosen
Anders Menzinsky:  Orsino, hertig av Illyrien
Ellen Bredefeldt: Olivia, en rik grevinna
Erika Blix: Maria, kammarjungfru
Björn Holmér: Malvolio, överhovmästare

Kostymör: Jenny Linhart
Producenter: Stefan Wall och Anna Wall
Översättning: Carl August Hagberg

När och var?

Läs vad pressen tyckte ->

Premiär: 2 augusti 2012. Totalt 28 föreställningar sommaren 2012.
Spelades på: Konditori Lyran i Bredäng.

Pressbilder

x

Trettondagsafton

Lars Ring i SvD:

Publikkontakten är maximal och humöret gott. Bergner skapar en lekfull feelgood-uppsättning som då och då ler som själva sommarnatten.

Margareta Sörenson i Expressen:

Tobias Raap (Bo G Lyckman) och Andreas Blek af Nosen blir ett riktigt komikerpar där den tomt lysande dumheten hos Andreas lyfter mot härligt tramsiga höjder med Dick Eriksson. Björn Holmérs Malvolio på dryg akademisk skånska är också en riktig pärla i en lite rörig men roligt karnevaliskt berättad historia om att hitta sig själv och andra.

Jenny B i Kulturdelen:

Skådespelarna och regissör Patrik Berger har hittat precis rätt ton för den huvudlösa handlingen. I deras händer blir den aldrig fånig, utan en skickligt ihopsatt bagatell full av humor. De är väl sammantrimmade och replikerna studsar som ett klapp-klapp-spel.

Magnus EA Hansson, TeaterStockholm:

Eftersom jag föredrar folklustspel framför träsmak hade jag trevligt hela kvällen och är glad att Teater Iris valt att satsa på rejäla doser charm och publikfrieri. Från trädgårdsserveringen dras vi in i Lyrans salong där vi får njuta av den villande texten. Platsen och formen passar för en klassisk sommarkomedi som Trettondagsafton. En kväll på Lyran rekommenderas härmed!

Följ oss i sociala media:   Instagram