<- Tillbaka till Historik

Trettondagsafton (2012)

När Teater Iris 2012 återvände till Konditori Lyran för en andra sommar var det med Shakespeares färgsprakande komedi Trettondagsafton. Premiär 2 augusti och återigen var det ett nästan trettiotal täta, skrattfyllda och välbesökta föreställningar tills höstkylan sänkte sig och vi avslutade säsongen.

Trettondagsafton är Shakespeares livsbejakande komedi om ombytta roller, gränslös kärlek och vår rätt att vara vem och vad vi vill.

 

Regi: Patrik Bergner.

I rollerna: 
Frida Liljevall: Viola / Sebastian
Bo G Lyckman:  Tobias Raap
Dick Eriksson: Andreas Blek af Nosen
Anders Menzinsky:  Orsino, hertig av Illyrien
Ellen Bredefeldt: Olivia, en rik grevinna
Erika Blix: Maria, kammarjungfru
Björn Holmér: Malvolio, överhovmästare

Kostymör: Jenny Linhart
Producenter: Stefan Wall och Anna Wall
Översättning: Carl August Hagberg

När och var?

Läs vad pressen tyckte! ->

Premiär: 2 augusti 2012. Totalt 28 föreställningar sommaren 2012.
Spelades på: Konditori Lyran i Bredäng.

Pressbilder

x

Bo G Lyckman

Uppväxt i Stockholm, har efter utbildningen på Statens Scenskola i Göteborg 1971-74 varit verksam på ett flertal av landets institutionsteatrar och fria grupper.

Han har spelat fars, komedi, drama, tragedi, musikteater och enmansföreställningar i roller av skiftande karaktär. Vi har sett honom i publiksuccéer som "Jorden rör sig" på Angeredsteatern, "Efter föreställningen" och "Mottagningen" på Teater Västernorrland, "Sagan om den lilla farbrorn" och "Stormen" på Bohusläns Teater och "Anna, Hanna och Johanna" på Riksteatern.

Vi har också kunnat se och höra honom i flertalet film-, TV- och radioproduktioner. Efter 20 år på Regionteater Väst är han åter i Stockholm och jobbar som frilans inom teater och film. Bo G Lyckman spelade Tobias Raap i Trettondagsafton (2012).

www.boglyckman.se/

Följ oss i sociala media:   Instagram