<- Tillbaka till Historik

Trettondagsafton (2012)

När Teater Iris 2012 återvände till Konditori Lyran för en andra sommar var det med Shakespeares färgsprakande komedi Trettondagsafton. Premiär 2 augusti och återigen var det ett nästan trettiotal täta, skrattfyllda och välbesökta föreställningar tills höstkylan sänkte sig och vi avslutade säsongen.

Trettondagsafton är Shakespeares livsbejakande komedi om ombytta roller, gränslös kärlek och vår rätt att vara vem och vad vi vill.

 

Regi: Patrik Bergner.

I rollerna: 
Frida Liljevall: Viola / Sebastian
Bo G Lyckman:  Tobias Raap
Dick Eriksson: Andreas Blek af Nosen
Anders Menzinsky:  Orsino, hertig av Illyrien
Ellen Bredefeldt: Olivia, en rik grevinna
Erika Blix: Maria, kammarjungfru
Björn Holmér: Malvolio, överhovmästare

Kostymör: Jenny Linhart
Producenter: Stefan Wall och Anna Wall
Översättning: Carl August Hagberg

När och var?

Läs vad pressen tyckte! ->

Premiär: 2 augusti 2012. Totalt 28 föreställningar sommaren 2012.
Spelades på: Konditori Lyran i Bredäng.

Pressbilder

x

Frida Liljevall

Frida Liljevall har frilansat som skådespelare sedan 2007, samma år som hon grundade och blev konstnärlig ledare för Teater Iris. Hon är utbildad vid Kulturama samt The Lee Strasberg Theatre Institute i New York.

Frida har spelat revy, barnteater, komedi och drama. Hon har bl.a. spelat horror ghost i onlinekultspelet Hotel 626 som vann pris i Cannes 2009. Hon har spelat Nonno i "Mio min Mio", Andres Lokkos fru Aina i "Drömmen om Herrön" och Viola i "Trettondagsafton".

2013 spelade Frida bl.a. Kattis i "Efter Passionen" i regi av Mathias Lafolie. 2014 är Frida aktuell i "Bad News" som är en del av en kortfilmsantologi, producerad av Njuta Films/Intrig Film. Frida arbetar även som framförande-coach för professionella talare.

frida@teateriris.com

Tel. 073-913 48 67

Följ oss i sociala media:   Instagram