GUBBJÄVEL (2014)

Affisch: Anders J. Larsson (foto), Peder Bergstrand (formgivning)   
Gubbjävel hade premiär tisdag 1 april 2014 på Teater  Brunnsgatan Fyra, och går under 2014 och 2015 på turné i Sverige.

  
Regi: Karl Seldahl
Manus: Lars-Christer Karlsson
Medverkande:  Frida Liljevall
  Bo G Lyckman
Alla medverkande & produktion

Ett förhörsrum. En utredare. En brottsmisstänkt.

Bengt är misstänkt för fortkörning, överlast och rattonykterhet, men när han träffar utredaren Sofia börjar de bådas trasiga bakgrunder att pocka på. Vad som skulle ha blivit ett rutinförhör förvandlas sakta men säkert till en uppgörelse som kan komma att påverka resten av deras liv.

Gubbjävel är ett psykologiskt drama om modet att konfrontera sig själv med de val man har gjort i livet. En berättelse om raserad tillit, om att överge och bli övergiven, och om hur rädslan för förändring formar våra liv.

Går det att försonas med det förflutna? Vågar vi? Vill vi?

Sofia: Jag är polis, ingen hora.
Bengt: Du har rätt, ibland kan det vara svårt att se skillnad.
Sofia: Det beror kanske på vem som tittar.
Bengt: Är röven riktigt läcker ser nog prästen och gatsoparen samma sak.


Se alla pressbilder
x

Bo G Lyckman

Uppväxt i Stockholm, har efter utbildningen på Statens Scenskola i Göteborg 1971-74 varit verksam på ett flertal av landets institutionsteatrar och fria grupper.

Han har spelat fars, komedi, drama, tragedi, musikteater och enmansföreställningar i roller av skiftande karaktär. Vi har sett honom i publiksuccéer som "Jorden rör sig" på Angeredsteatern, "Efter föreställningen" och "Mottagningen" på Teater Västernorrland, "Sagan om den lilla farbrorn" och "Stormen" på Bohusläns Teater och "Anna, Hanna och Johanna" på Riksteatern.

Vi har också kunnat se och höra honom i flertalet film-, TV- och radioproduktioner. Efter 20 år på Regionteater Väst är han åter i Stockholm och jobbar som frilans inom teater och film. Bo G Lyckman spelade Tobias Raap i Trettondagsafton (2012).

www.boglyckman.se/

Följ oss i sociala media:   Instagram