GUBBJÄVEL (2014)

Affisch: Anders J. Larsson (foto), Peder Bergstrand (formgivning)   
Gubbjävel hade premiär tisdag 1 april 2014 på Teater  Brunnsgatan Fyra, och går under 2014 och 2015 på turné i Sverige.

  
Regi: Karl Seldahl
Manus: Lars-Christer Karlsson
Medverkande:  Frida Liljevall
  Bo G Lyckman
Alla medverkande & produktion

Ett förhörsrum. En utredare. En brottsmisstänkt.

Bengt är misstänkt för fortkörning, överlast och rattonykterhet, men när han träffar utredaren Sofia börjar de bådas trasiga bakgrunder att pocka på. Vad som skulle ha blivit ett rutinförhör förvandlas sakta men säkert till en uppgörelse som kan komma att påverka resten av deras liv.

Gubbjävel är ett psykologiskt drama om modet att konfrontera sig själv med de val man har gjort i livet. En berättelse om raserad tillit, om att överge och bli övergiven, och om hur rädslan för förändring formar våra liv.

Går det att försonas med det förflutna? Vågar vi? Vill vi?

Sofia: Jag är polis, ingen hora.
Bengt: Du har rätt, ibland kan det vara svårt att se skillnad.
Sofia: Det beror kanske på vem som tittar.
Bengt: Är röven riktigt läcker ser nog prästen och gatsoparen samma sak.


Se alla pressbilder
x

Karl Seldahl

Sedan avslutad regiutbildning på Dramatiska Institutet, 2003-2006, har Karl frilansat som regissör och varit anställd på ett flertal region-, länsteatrar och fria grupper runt om i landet. 2012 regisserade han "Kookaburran och Sjöhästen" på Skottes musikteater, "Flykten till Ravundbergen" vid Döda Fallets vridläktare samt "Tango för ofödda" på Regionteater Väst.

Karl startade och är konstnärlig ledare för frigruppen Teater Oberon som bland annat står bakom succéer som "Antigone" i bergrummet under Vitabergsparken och "En Midsommarnattsdröm" vid Döda Fallet som 2011 fick publikens pris av Nummer.

I våras regisserade Karl "Att Döda Ett Tivoli" på Dalateatern i Falun och i höstas "Nästa Andetag" på Playhouse Teater i Stockholm.

Följ oss i sociala media:   Instagram